Antti toteutti unelmansa – diplomi-insinööri muuntui surffariksi

25.02.2019

Antti toteutti unelmansa – näin surffaava diplomi-insinööri hoitaa taloutensa

Antti pakkasi rinkkansa ja lähti surffitukka hulmuten pimeyttä pakoon toiselle puolelle maapalloa. Kahden kuukauden lomareissulla kulut pysyivät balanssissa kännykkäsovelluksen avulla.

Aurinkoa, lämpöä, iloisia ihmisiä ja surffausta. Tämä yhdistelmä on monen suomalaisen unelma erityisesti näin talven loskakelien aikaan. Espoolainen diplomi-insinööri Antti, 35, päätti ottaa härkää sarvista ja suunnata kahdeksi kuukaudeksi Australiaan tuulisille rannoille surffailemaan.

Seikkailu oli muhinut jo pitkän aikaa ajatuksissa. Hyväpalkkaisesta työstä oli jäänyt säästöjä, mutta taloudellisesti pitkä reissu aiheutti päänvaivaa. Antti etsi apukeinoja taloudenhallintaan hyvissä ajoin ja löysi Clark-sovelluksen, jonka avulla oman talouden seuraaminen helpottui kertaheitolla.

- Vaikka pitkä reissu olikin, pyörivät pakolliset laskut ja maksut kotimaassa normaalisti. Clarkin avulla niitä pystyi hoitamaan kuitenkin vaivattomasti siitä huolimatta, että olin toisella puolella maailmaa, Antti kertaa helpottuneena.

Kuitit talteen

Seikkailu uudessa maassa nosti kysymysmerkkejä esiin. Koska pitkällä ja tulottomalla lomalla rahaa ei ollut tuhlailtavaksi ylimääräiseen, oli Antti matkalla erityisen tarkka kuiteista ja muista dokumenteista.

- Australia on turvallinen maa. Jotenkin sitä on kuitenkin tottunut suomalaisena olemaan ulkomailla tosi tarkkana, ettei tule odottamattomia yllätyksiä. Kaikki kuitit ja muut arkistoin heti sovellukseen talteen kaiken varalta.

Dokumenttien säilytyksen lisäksi Antti on erityisen iloinen, että laskujen maksamisessa säästyy sovelluksen avulla aikaa. Ymmärrettävästi varsinkin reissun päällä ollessa haluaa nauttia elämästä, eikä kuluttaa ylimääräistä energiaa tylsiin maksuasioihin.

- Laskujen pyörittäminen ei ikinä ole kuulunut suosikkipuuhiini. Kenen nyt olisi? Kaikki siihen käytössä olevat apukeinot olen aina ottanut mielelläni käyttöön. Nyt tuntuu, että olen löytänyt kaikkein kätevimmän tavan hoitaa ne juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Turvallisesti kotimaan kamaralla

Aallot tulivat kesytettyä ja tyytyväinen mies on palannut takaisin arkeen. Työnantaja saa kiitosta ymmärryksestä Antin unelmareissun toteuttamiseen. Pitkän reissun jälkeen oli ilo istua tuttuun työtuoliin monta kokemusta ja surffaustuntia rikkaampana.

- Suosittelen ehdottomasti kaikkia joskus ottamaan kunnon irtioton arjesta. Moni sanoo pitkien lomien jälkeen paluun työelämään ja arkeen olevan turhauttavaa, mutta itse ainakin palasin intoa täynnä takaisin työpaikalle.

Myöskään Clark ei jäänyt yhden reissun ihmeeksi. Antti maksaa kaikki laskunsa nykyään sovelluksen avulla ja seuraa sitä kautta kätevästi omaa kulutustaan.

- Sähkölaskut, puhelinlaskut, nettilaskut ja niin edelleen. Hoidan lähes kaiken nykyään sitä kautta ja saan vielä bonuksia kirsikaksi kakun päälle. Homma on tasapainossa kuin meikäläinen surffilaudalla, Antti veistelee.

Tee niin kuin Antti ja lataa Clark-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -kaupasta.
Lisätietoja palvelusta myös verkossa osoitteessa Clark.fi.

Iltalehden artikkeliin tästä...