Yksi klikkaus mullisti helsinkiläisen Minnan, 24, arjen silmänräpäyksessä.

07.03.2019

Laskujen eräpäivien missaaminen kävi kalliiksi – ratkaisu löytyi kännykästä!

Laskupinot kasaantuivat helsinkiläisen Minnan eteisen pöydälle, ja laskujen eräpäiviä oli hankala muistaa. Lopulta hän pääsi eroon kalliista maksumuistutuksista ja paperilaskuista Clark-sovelluksen avulla.

Kiireisen opiskelijan päivät kuluivat oppikirjoihin hautautuneena ja postin kantamat kirjeet jäivät usein odottamaan pöydälle, kun Minna riensi luennolle tai opiskelijabileisiin.
Kun Minna sitten ehti perehtyä posteihin, kirjekuorista paljastui laskuja, joiden eräpäivä oli jo mennyt. Lisäksi joukossa oli maksumuistutuksia erääntyneistä laskuista.

”Maksumuistutuksista kerääntyi melkein joka kuukausi lisäkuluja. Se ei tietenkään tuntunut mukavalta opiskelijan tiukassa budjetissa, mutta en silti saanut itseäni pysymään ajan tasalla kaikkien laskujen eräpäivistä”, Minna kertoo.

Yhtenä päivänä Minna tuskastui lopullisesti tilanteeseen ja latasi kokeeksi Clark-sovelluksen puhelimeensa. Sovelluksessa laskut voi keskittää sähköisesti yhteen paikkaan ja maksaa palvelun kautta.

”Ihan kuin ongelmani olisi pyyhitty pois yhdellä hipaisulla. Sovellus muistuttaa aina uusista saapuneista laskuista ja lähestyvistä eräpäivistä. Unohtaminen on lähes mahdotonta”, Minna hymyilee.

Monet yritykset veloittavat nykyään muutaman euron palvelumaksun jokaisesta lähettämästään paperilaskusta.

”Aiemmin en edes tajunnut, kuinka paljon joka kuukausi tuleva paperinen puhelinlasku tulikaan maksamaan. Mieluummin käytän ne muutamat eurot vaikka lounaaseen”, Minna sanoo.

Myös luontoa ja hermoja säästyy

Viime aikoina Minna on alkanut kiinnittää huomiota myös ympäristönsuojeluun. Paperilaskuista luopuminen oli yksi askel kohti ympäristöystävällisempää elämäntapaa.

”Yritän syödä kasvispainotteisesti ja käyttää julkisia kulkuvälineitä, joten olisihan se aivan hölmöä tuhlata turhaan luonnonvaroja tilaamalla paperilaskuja nurkkiin pyörimään”, Minna pohtii.

”Rahan ja luonnon lisäksi sovellus säästää jopa hermoja, kun kaikki laskun tiedot ovat siellä valmiina. Riittää, kun laskun käy hyväksymässä, eikä tarvitse aina näpytellä viitenumeroita. Opiskeluissa saa kirjoittaa jo ihan tarpeeksi”, Minna virnistää.

Kun laskut maksaa Clark-sovelluksen kautta, kertyy tilille myös bonusta. Clark tarjoaa 0,3 % maksutapaedun jokaisen laskun loppusummasta.

”Onhan se hauskaa, kun nyt voin tienata maksamalla laskuja”, Minna nauraa.

Tuntuuko sinustakin, että paperilaskujen aika on ohi? Lataa Clark-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Lue Iltalehden artikkeli tästä linkistä