04.10.2018

3 tapaa saada rahaa enemmän säästöön

Meillä kaikilla on tilanteita, joissa rahat saattavat olla tiukoilla, mutta säännöllisillä tuloilla olisi kiva saada rahaa säästöön. Olemme keränneet kolme helppoa vinkkiä, joiden avulla saat helpommin rahaa säästöön ja taloutesi pysyy tasapainossa, eikä sinun tarvitse venyttää penniä odotellessa seuraavaa palkkapäivää. Lähes joka kuukausi tulee myös yleensä odottamattomia menoja, jotka on huomattavasti mukavampi maksaa, kun on pieni puskuri olemassa.

1. Maksa laskut aina ensin

Kun palkka tipahtaa tilillesi, maksa ensin laskut pois. Kun laskut on maksettu, on helpompi arvioida paljon sinulle jää rahaa käytettäväksi ja voit laskea budjettia loppu kuukaudeksi.

2. Pidä kirjaa menoistasi

Clarkin käyttö helpottaa sinua tässä. Kaikki vastaanottamasi ja maksamasi laskut arkistoituvat automaattisesti palveluun ja mikä parasta Clark tilastoi kulusi myös automaattisesti. Tilastojen avulla näet kuukausi ja vuosi tasolla laskuihin kuluvat menosi. Näin voit varautua "kalliimpiin" kuukausiin esimerkiksi, kun isot vakuutusmaksut tulevat maksettavaksi.

3. Osta harkiten

Pyri välttämään heräteostoksia. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä kaupathan on juuri suunniteltu niin, että asiakkaat tekisivät heräteostoksia. Parempi olisi kuitenkin pyrkiä ostamaan vain tarpeesta ja vertailla hintoja. Clark tarjoaa lähes 180 verkkokauppaa aina muodista rakentamiseen ja elektroniikasta urheiluun. Siirtyessäsi Clarkin kautta ostoksille saat ostoksistasi bonusta, joka on ihka oikeaa rahaa ja voit siirtää ne omalle pankkitilillesi, eli sinulle kertyy kätevästi rahaa vaivihkaa säästöön.